Beste restauratietimmerman van Nederland

Kevin Achterhuis

Kevin Achterhuis (leerling Technicus Hout en Restauratie, ROC van Twente) uit Eibergen is vandaag uitgeroepen tot beste restauratietimmerman van Nederland. Als tweede en derde eindigden respectievelijk Bart Leeflang ( Scalda) en Theo de Groot (HMC Amsterdam).

Aan deze landelijke finale van de Skills Restauratie (die plaatsvond op 8 en 9 maart jl.) namen zeven bevlogen restauratieleerlingen uit heel Nederland deel. In twee dagen tijd werden verschillende opdrachten, die bij loting waren verdeeld, uitgevoerd. Daarbij werd gebruik gemaakt van historisch bouwmaterialen (kerkraam, trap, schuifraam en kerkbank), uit het depot van RIBO. Restauratie vergt immers de nodige improvisatie en vakmanschap. Tijdens deze vakwedstrijd voor mbo’ers kregen de studenten volop de kans om hun restauratietalenten te laten zien.

De prijzen werden uitgereikt door Eddy Gruppen, directeur MBO College voor Bouw, Infra & Interieur ROC van Twente. Deelnemers en organisatie kijken terug op een bijzonder geslaagde beroepenwedstrijd waarbij vakmanschap en passie voor restauratie volop tot uiting kwam.
Stichting Gansoord stelde scholingsvouchers beschikbaar voor de prijswinnaars. Deze stichting heeft als doelstelling het bevorderen en instandhouden van Nederlands cultuur- en natuurhistorisch erfgoed en zet zich in voor behoud van het restauratie vakmanschap.

De wedstrijd werd gehouden in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht van RIBO aan de Haarweg 3 in Hengelo en werd georganiseerd door World Skills Netherlands, ROC van Twente en RIBO. Ook in 2017 zal deze wedstrijd wederom in Hengelo plaatsvinden.

De Beroepenwedstrijd Restauratie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Stichting Gansoord.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *